Säkerhetssida

Press image

Vad gör be2 aktivt för din säkerhet?

1. AI-analys

Med början från registreringsprocessen använder vi artificiell intelligens för att detektera falska medlemmar. Denna AI är en algoritm som använder maskininlärning för att hitta och rapportera misstänkt aktivitet (som nätfiske, sextortion*, bedrägerier, etc.).

2. E-postsäkerhet

Alla medlemmar måste verifiera sin e-postadress för att kunna använda vår dejtingplattform. Om detta inte sker kommer anslutningen inte att bekräftas och de kommer inte att visas i någon annan medlems matchningslistor.

3. Verifiering och manuella tester

Vi lägger stor vikt vid manuell verifiering av profiler och foton av våra välutbildade operatörer. Detta sker genom slumpmässiga verifieringsprover och rapporterade profiler. Om dessa profiler visar sig vara misstänkta kommer de att blockeras och undersökas ytterligare eller tas bort.

4. SSL-kryptering

Våra servrar är SSL-krypterade för din säkerhet. Håll alltid utkik efter SSL-certifikatet i webbläsarens adressfält högst upp till vänster.

5. Aktivt deltagande av medlemmen

Har du märkt något? Något som inte känns rätt? En profil visar avvikelser som vår AI och våra manuella kontroller inte har upptäckt? Då bör du rapportera profilen till oss så snart som möjligt!

Som medlem har du möjlighet att anmäla andra medlemmar om någon bedräglig verksamhet som nätfiske, bedrägeri eller sextortion misstänks. Aktivitet som inte uppfyller våra användarvillkor, som måste läsas och bekräftas av varje medlem, kan och bör rapporteras.

Att rapportera en medlem är mycket enkelt. Klicka på "Rapportera medlem" strax under deras profilbild för att starta rapporteringsprocessen. Rapporter är anonyma och behandlas konfidentiellt. Den anmälda medlemmen kommer aldrig att få reda på att du rapporterade dem.

Om du skulle bli tvungen att anmäla ett fall till polisen, kommer vi att stödja dig och polisens utredning efter bästa förmåga.


Vad du kan göra aktivt för att skydda din säkerhet på be2

1. Byt inte plattformar

För att kunna kommunicera med dina matchningar och partnerförslag på ett säkert sätt ska du stanna på be2. Byt inte från be2 till andra webbplatser eller chatt-appar som privata e-postmeddelanden, Skype, WhatsApp etc.
Använd bara dessa plattformar om du verkligen litar på den andra personen. Eller varför inte stanna kvar på be2, eftersom detta innebär att all kommunikation fortsatt kommer att vara spårbar och minskar risken för bedrägerier, sexbedrägerier eller nätfiske.

2. Uppge inte några personuppgifter

Dina uppgifter är säkra hos oss. Oavsett om det är ditt smeknamn, ditt telefonnummer eller din e-postadress: Alla dessa uppgifter är värdefulla och du bör behandla dem med största omsorg. Upppge aldrig denna information för främlingar eller nya bekanta. Om du trots vår varning bestämmer dig för att vidarebefordra dina personuppgifter kommer det att ske på egen risk. be2 är inte ansvarigt om du lämnar ut dina personuppgifter.

3. Kontrollera regelbundet om du använder rätt webbplats för be2

Se alltid till att rätt URL för be2 med SSL-certifikat visas i webbläsarens adressfält högst upp till vänster. Klicka aldrig på länkar som skickas till dig i chattar. Om en medlem insisterar på att få dina personuppgifter eller vill att du ska flytta utanför vår plattform, bör du betrakta detta som en varningsflagga och iaktta extra försiktighet. Vi kan inte kontrollera vad som händer utanför vår plattform.

4. Hur man omedelbart upptäcker bedragare, sextortion och nätfiske

Att försvara sig mot alla dessa tekniker är inte lätt, men det finns några varningsflaggor som kan upptäckas.

Nätfiske*

Fiske efter adresser är det första steget. Detta sker oftast med länkar som inte kan avkrypteras i förväg och har förkortats av länkförkortningstjänster. I ett sådant fall bör du alltid kontrollera den fullständiga webbadressen och klicka inte på okända länkar.

Bedrägerier*

En bluff, dvs. bedrägeri, syftar normalt till att få tag på dina pengar. Detta kan anta olika former. Bedragare brukar vanligen låtsas att vara en charmör eller drömtjej för att få offret att bli kära i dem. Den första fasen är överdriven romantik. Det varar oftast några veckor. De försöker få tag på personlig information som telefonnummer och liknande. Denna fas följs vanligtvis av ett första penningkrav, vanligtvis ett litet belopp, på grund av en olycka, förlust av en plånbok, eller en nödsituation. Efter att den första efterfrågan på pengar tillgodoses krävs offret plötsligt på allt större belopp. Alltid med löftet att pengarna kommer att återbetalas. Tyvärr är detta inte fallet och bedragaren försvinner helt enkelt med offrets pengar.

Sextortion* – utpressning med bilder och videor

Sextortion utsätter offret för utpressning. I den första fasen byggs det upp ett förtroende. Detta förtroende kan användas för att producera nakenbilder, nakna onanibilder, nakna sexbilder, nakna videor eller till och med sexfilmer med offret. Detta material används senare för att pressa offret på pengar. Skicka aldrig sådana filer till främlingar. Var alltid försiktig.


Online-säkerhet med be2

Vi gör hela tiden allt vi kan för att hindra bedragare från att registrera sig på be2. Eftersom cyberbrottslingar har obegränsade IP-adresser (inloggningsadresser) och e-postadresser, kan även en säker portal som be2 inte förhindra varje inloggning. Tyvärr är vi inte ensamma om detta, eftersom bedrägerier förekommer på alla dejtingplattformar, andra dejtingsidor och onlinetjänster.

Säkerhet är alltid vår högsta prioritet. Vi ligger alltid i framkant av tekniken eftersom onlinevärlden står inför nya utmaningar varje dag. Vi är fast beslutna att bekämpa onlinebedrägerier på vår dejtingsajt och vi gör det tillsammans med våra medlemmar.Vår uppmaning till dig: Var försiktig, lämna inte ut några personuppgifter. Delta bara i chattar och konversationer på vår plattform.

Tack så mycket.

Säkerhetsteamet på be2.

Note: we do not provide our service to customers with Luxembourg residence. If you are a Luxembourg resident you're not allowed to register for the service.